Een gezonde start in het leven met osteopathie

Osteopathie voor baby’s en kinderen is een zachte en effectieve benadering van gezondheidszorg die speciaal is ontworpen om de groei en ontwikkeling van jonge lichamen te ondersteunen. Onze aanpak richt zich op het herstellen van de balans en het welzijn van kinderen vanaf de geboorte tot de adolescentie. Als osteopaat begrijpen we de unieke behoeften van jonge patiënten en passen we de behandelingen zodoende aan.

Of het nu gaat om problemen met de spijsvertering, voorkeurshouding, huilbaby’s, groeipijnen of andere gezondheidskwesties, osteopathie kan helpen. We richten ons niet alleen op symptoombestrijding, maar proberen de onderliggende oorzaken van de klachten van uw kind te begrijpen en aan te pakken. Door middel van zachte, manuele technieken wordt de mobiliteit van gewrichten, organen en weefsels verbeterd met het lichaam als geheel voor ogen.

Een baby of kind is overigens geen mini-volwassene. De benadering is zachter en meer afgestemd op de gevoelige natuur van kinderen. Het is van belang om aanwezige problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Kleine kwaaltjes nu kunnen uitgroeien tot limitaties die mogelijk het toekomstig functioneren beïnvloeden. Osteopathie speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling.

Osteopathie voor baby’s en kinderen is veilig, niet-invasief en maakt geen gebruik van medicijnen. Het doel is om het lichaam van uw kind te ondersteunen bij het zelfherstel en optimaal te laten functioneren. Het is een geschikte behandelmethode voor kinderen van alle leeftijden.

Wacht niet langer als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw kind. Kies voor osteopathie om uw kind op weg te helpen naar een gezonder, evenwichtiger leven. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken voor een persoonlijke evaluatie van uw kind.

Behandelingen

✔ Algemene check-up
✔ Problemen van de motorische ontwikkeling
✔ Neurologische problemen
✔ Geboortetrauma
✔ Voorkeurshouding
✔ Afplatting van het hoofdje
✔ Spijsverteringsproblemen, zoals constipatie of diarree
✔ Reflux
✔ Krampen
✔ Kolieken
✔ Moeite met borstvoeding/drinken
✔ Huilbaby’s
✔ Slaapproblemen
✔ Oorontstekingen
✔ Allergieën
✔ Respiratoire klachten
✔ Groeipijnen
✔ Orthopedische afwijkingen
✔ Scoliose
✔ ADHD en concentratieproblemen
✔ Autisme spectrum stoornis (ASS)

Osteopaat D.O. Dorien Monnier. Deftinge Praktijk Balance