Hoe verloopt een behandeling

De eerste sessie begint altijd met een uitgebreid vraaggesprek. Op basis daarvan probeert de osteopaat zich een beeld te vormen van de klacht en de omliggende situatie. Daarna volgt een onderzoek.

Omdat osteopaten het lichaam als één geheel zien, wordt het volledige lichaam onderzocht in plaats van enkel de plaats waar u pijn of last hebt. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, is het gangbaar dat de osteopaat vraagt u gedeeltelijk te ontkleden. Nadat een osteopaat de oorzaak van uw klacht heeft vastgesteld, begint de daadwerkelijke behandeling.

De technieken die hij of zij hiervoor aanwent kunnen, afhankelijk van het aan te pakken probleem, zacht of vrij stevig zijn. Tijdens de behandeling zal een osteopaat enkel zijn handen gebruiken.

Een osteopathiesessie duurt gemiddeld ongeveer 30-45 minuten.

Tarief

Het tarief voor een consulatie osteopathie bedraagt 45,00 EUR, dit kan cash of via de mobiele app ter plaatse afgerekend worden.

Terugbetaling

Als erkend osteopaat nemen alle Belgische mutualiteiten deel aan de terugbetaling.Het aantal consultaties dat terugbetaald wordt is echter afhankelijk van de mutualiteit. Heeft u een aanvullende ziekte- of hospitalisatieverzekering, dan kan die terugbetaling hoog oplopen, vergeet dus niet te informeren naar de terugbetalingsmodaliteiten waar u recht op kan hebben.
Osteopaat D.O. Dorien Monnier. Deftinge Praktijk Balance